RallyDenmark holder pause i 2018

30.10.2018
Efter et pause år, kan vi godt offentligtgøre, at vi i 2019 er tilbage med et rally 🏁
Vi har indgået samarbejde med Mini Rally Syd.
Vi er i fuld gang med at fremtrylle et løb som skal afvikles lørdag d. 25. maj 2019.

Presseinformation om Rally Denmark - 3. juli 2017

file pdf Se presseinfo 1 i pdf

Rally Denmark 2017 køres i weekenden d. 4-5. november 2017 med start fra Arena Midt Kjellerup.

For lidt mere end 4 år siden blev Rally Denmark søsat med en klar ambition. At skabe et stort dansk rally over to dage, som kunne udvikle sig til at få international anerkendelse. Allerede i de to første udgaver havde det midtjyske rally mange udenlandske deltagere, og i 2016 lykkes det at, få en godkendelse fra FIA.

Nu er arrangørerne nået et skridt videre, når man den 4.-5. november atter arrangerer Rally Denmark. ”Den fjerde udgave af Rally Denmark er kommet på den internationale kalender hos FIA – det internationale bilsportsforbund – og det er vi utroligt glade for,” siger Kenneth Svendsen, der er løbsleder.

”Rally Denmark indgår dermed som et løb i den nye FIA European Rally Trophy, som erstatter den hidtidige European Rally Cup, og som er en turnering, der tæller løb lige fra Irland i nordvest over Spanien i syd til Tyrkiet i øst. Derudover vil årets Rally Denmark som hidtil tælle som finale i kampen om Danmarksmesterskaberne i rally og indgår også i West Euro Rally Cup.” i 2017 kommer Kjellerup mellem Silkeborg og Viborg til at blive omdrejningspunktet for Rally Denmark.

”Rallycentrum bliver Arena Midt Kjellerup, hvor arealerne omkring hallen lørdag og søndag vil blive fyldt godt op med rallybiler og tilhørende servicekøretøjer,” siger Kenneth Svendsen.

Starten til løbet er planlagt til lørdag den 4. november klokken 12.30, hvor de første deltagere sendes afsted på en række aftenprøver.

Udover Arena Midt arbejder løbsledelsen også sammen med Viborg Kommune om at, lave et Rallyshow lørdag eftermiddag på det gamle kaserne område i midten af Viborg. Her håber vi at, kunne tiltrække mange tilskuer da de kan komme rigtig tæt på bilerne.

Søndag den 5. november klokken 8.00 genstarter løbet, og ved 12.00-tiden forventes første deltager at være i mål. I alt skal deltagerne igennem godt 162 kilometer hastighedsprøver, der er fordelt på 5 forskellige hastighedsprøver.

Arrangørgruppen bag Rally Denmark er blevet udvidet i forhold til de to foregående udgaver. Hidtil har Kjellerup og Omegns Motorklub stået alene i spidsen for afviklingen af rallyet med behørig hjælp fra en række naboklubber i Jylland. Flere af disse klubber har bistået med prøvemandskaber og ledende officials, men nu træder såvel Randers Auto Sport som Aarhus Automobil Sport og Motorsports Nordjylland ind i den egentlige arrangørgruppe på linje med Kjellerup og Omegns Motorklub.

For alle fire klubber gælder det, at de har stor erfaring i at arrangere DM-tællende rallyer – enten alene eller i samarbejde med andre klubber.

Fakta
Rally Denmark er et internationalt rally, som afvikles den 4.-5. november. Løbet som får base ved Arena Midt Kjellerup mellem Viborg og Silkeborg er optaget på motorsportsforbundet FIA’s internationale kalender som en afdeling af FIA European Rally Trophy. Derudover tæller løbet til West Euro Rally Cup og de danske mesterskaber i rally.

Nærmere info
www.rallydenmark.dk
Løbsleder Kenneth Svendsen
Telefon 29 33 50 00
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Pressekontakt Morten Alstrup
Telefon 20 20 74 22
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.